VAD GLAD JAG ÄÄÄÄÄR!!!! Detta är det bästa som har hänt mig på väldigt länge!!! Jag vann priset Årets Unga Företagare på Umeå Galan 2014!!! Helt fantastiskt!! Och inte nog med det, folk älskade mitt tacktal!! Jag som inte hade förbered något, jag tänkte att om jag skulle vinna så skulle jag bara stå där på scen och se vad som kommer ut! Det gjorde jag och det gick hur bra som helst. Folk slutade äta, lämnade sina mobiltelefoner åt sidan och bara lyssnade på mig. Dom skrattade, applåderade, skrek, visslade!!! Det var helt fantastisk. Jag hamnade på första sidan av VK och det står ”Han charmade hela galan”, kan ni tro det!!??

Igår var bland de lyckligaste dagar i hela mitt liv! Jag hade vunnit pris tidigare på Kuba, det var hur kul som helst där. Men då var jag i mitt eget land och miljö, detta priset betyder så mycket mer för att här är jag invandrare och har varit tvungen att kämpa lite hårdare.

Jag är väldig tacksam av alla som har hjälpt mig under mina år här i sverige!! Ni är ju många, jag har så tur att jag har träffat så många underbara människor som dessutom kan mer än mig om många saker!! Stor tack till alla som har hjälpt mig och har trot på mig!! Stor tack till Umeå Galan och juryn som tyckte att jag var värd att få priset!!! Stor tack till alla mina kunder ni är det bästa jag har!!

Här nedan kan ni se videon från när jag hämtade priset och ni kan även lyssna på mitt tacktal:

[youtube id=”RU_BNUhv2mw” width=”600″ height=”350″]

Så här skrev VK:

Tacktalet charmade alla
En före detta hårdrocksgitarrist från Kuba blev årets unga företagare på Umeågalan. För fyra år sedan sadlade han om, blev fotograf och startade Edel Puntonet företaget Edelphoto.
– Så jäkla sjukt, jublade han.

Edel Puntonet har fått pris tidigare. På Kuba. För årets bästa rockskiva.
– Jag var black metal-gitarrist. Det var det jag levde på.
Så kom en lång blondin med gröna ögon in i Edel Puntonets liv.
– Jag glömde bort gitarren totalt!
Hon kom från Umeå och så kom det sig att Edel Puntonet blev Umeåbo.
– Jag började som äggpackare på Norrlandsägg.
För fyra år sedan bestämde han sig för att bli fotograf, helt utan tidigare erfarenhet.
Trots den tuffa konkurrensen har han utvecklat ett lönsamt företag.
Många kom fram för att gratulera efter prisutdelningen. Edel hade charmat hela galan med sitt tacktal.
– Du förstår att vi har haft roliga jurymöten. Han har charmat oss alla, säger Roland Carlsson, Umeå kommuns näringslivschef som delade ut priset tillsammans med Umeå universitets rektor Lena Gustafsson.

Fotograf umeå - EDELPHOTO-2