Hej på er!

Att jobba i team är verkligen det bästa som har hänt mig under min fotokarriär. Förut planerade jag de flesta fotouppdrag själv och fotade lite på autopilot ibland, det resulterade att många bilder från olika uppdrag såg ganska lika ut. Men NU, med min kreativa team på Jo kommunikation får man en helt annan effekt! 😀 Tillexempel bilderna här nedan som vi har tagit åt vår kund Hällnäs Handelsträdgård. Det här uppdraget var mer än bara foto förresten, vi gjorde om deras grafiska profil, hemsidan och tog fram en ny bildmanér. 

Så hela processen började med en projektledare och en grafisk formgivare hos jo Kommunikation med att ta fram en moodboard och hur dom nya bilderna skulle kunna se ut. Detta görs även i samråd med mig, vad ska man tänka på, vad är möjligt att göra, hur håller vi tidsplanen och budgeten, bakgrunder, ljussättning, handlingslista,  osv. När vi ska väl fota då har man redan färdig koncept på vad man ska göra, istället för att behöva hitta på och experimentera i studion- vilket kan bli väldigt kostsamt. Man behöver alltså inte ta onödiga bilder och så vidare. Jag är inte heller ensam under fotograferingen. Samma formgivare som tog fram moodboarden följer med till studion och tar ansvar över att vi följer planen. Jag ser till att ljuset är bra och att bilderna blir precis eller bättre än planerad. Det är alltså ett jobb som blir väldigt svårt att göra själv, framför allt för att vi människor är inte bra på allt. Visst tar detta sin tid, men resultaten är oslagbar!! 😀

Vad tror ni? Hoppas ni gillar jobbet vi gjort 🙂

fotograf-umea-matfoto-3 fotograf-umea-matfoto-2 fotograf-umea-matfoto-1

Som sagt så gjorde vi även en helt ny webb åt Hällnäs. Och vad snygg den blev!! 🙂 Dom är jätte nöjda med den och dom har också fått mycket bra feedback från deras kunder. Du kan besöka webben genom att klicka på bilden nedan: 

Simpson_Bäst_Presentation_2019 2